Het Kwartier opent expositie van Marco Bakker ‘In de voetsporen van Otto Dicke’.

In de verschillende zalen van Het Kwartier in Stolwijk is vanaf 20 oktober a.s. een expositie te aanschouwen van Marco Bakker.

Op dinsdag wordt deze expositie officieel geopend en zal te zien zijn tot april 2023. Marco Bakker, die tevens conservator is van museum Bisdom van Vliet, laat in zijn illustraties de veranderingen zien in dorpsgezichten van de Krimpenerwaard. Dit in contrast met de pentekeningen die in 1954 werden gemaakt door Otto Dicke, die deze destijds maakte voor het ‘Reisdagboek van de Krimpenerwaard’ van Nico Rost. Bakker maakte zijn tekeningen steeds vanuit de positie die Dicke destijds gebruikte. Het laat zich raden dat de aanblik van de dorpen in zeventig jaar veelal drastisch is veranderd.

Tijdens de vele theater- en culturele activiteiten in Het Kwartier kunnen bezoekers dus kennis nemen van deze fraaie tentoonstelling.

Opening
De expositie wordt officieel geopend op dinsdag 25 oktober a.s. om 20.30 uur. Het Polderkoor zal op deze avond haar gebruikelijke repetitie even onderbreken zodat er gelegenheid is om een toelichting te geven op deze fraaie expositie. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom! Daarna is de tentoonstelling vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van Het Kwartier.

Lees meer over Marco Bakker op de site van RTV Krimpenerwaard

Deel dit bericht