#main-header #top-menu li.current-menu-item > a { color: #db2391 !important; }

Virtuele Rondleiding

Wilt u een rondleiding door Het Kwartier? Dat kan nu ook online. Door op de onderstaande foto te klikken, kunt u een virtuele rondwandeling door Het Kwartier maken.

© Abe Maaijen / www.abefoto.nl

Stolwijk Ontmoet

Stichting Stolwijk Ontmoet kocht in 2014 het verouderde partycentrum van de gemeente Vlist om de maatschappelijke functie van het complex te behouden voor de dorpsgemeenschap. Na een flinke verbouwing is Het Kwartier nu een modern multifunctioneel gemeenschapscentrum. De non-profit stichting Stolwijk Ontmoet wordt ondersteund door de horeca Het Kwartier BV, Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en vele vrijwilligers om Het Kwartier duurzaam te exploiteren als een gastvrij maatschappelijk en cultureel centrum. Stolwijk Ontmoet en Het Kwartier BV hebben vergunning voor een onbeperkt aantal feesten, bruiloften, recepties en partijen. Deze functionaliteit maakt het Stolwijk Ontmoet mogelijk om Het Kwartier duurzaam te exploiteren en de maatschappelijke functie veilig te stellen.

Rol van vrijwilligers

Zonder de vele vrijwilligers in Stolwijk was het nooit gelukt om het oude verenigingsgebouw te behouden als brede gemeenschappelijke ontmoetingsplaats en activiteitencentrum met een sociale, culturele en economische functie. Hierdoor kan de leefbaarheid van de kern Stolwijk worden behouden en verbeterd. Dankzij de massale steun via een handtekeningenactie werd het ondermeer mogelijk het verouderde gebouw aan te kopen. Spontaan werd door de bevolking in korte tijd € 30.000, – bijeengebracht. Vanaf 2012 zijn er vele inwoners die als vrijwilliger zich enorm inzetten voor Het Kwartier. De inzet is zeer gevarieerd; praktische hulp en denkvermogen werd spontaan aangeboden. Nog steeds komen er nieuwe ideeën en worden hand- en spandiensten aangeboden. Stichting Stolwijk Ontmoet deed nooit tevergeefs een beroep op vrijwilligers. Een grote pluim is hier zeer op z’n plaats.

Hulp van de genie

Uit onverwachte hoek kwam tijdens de verbouwing ook hulp van buiten Stolwijk. Vakmensen van de genie van de 101CBRN Verdedigingscompagnie 11 Pantsergeniebataljon van de Koninklijke Landmacht hielpen in 2014 bij de verbouwing van Het Kwartier. Het peloton met bouwdeskundigen schoot te hulp bij de drastische metamorfose van het verouderde gebouw tot een eigentijds multifunctioneel centrum. Het peloton werd op Het Kwartier geattendeerd door een van hun genisten, een zoon van een bestuurslid van Stolwijk Ontmoet. Uit alle aangedragen goede doelen sprak dit project enorm aan. De genie kon veel van hun expertise inzetten en zag het ook als een uitdagend trainingsproject. Bovendien vonden zij het mooi om op deze manier iets voor de gehele gemeenschap te kunnen achterlaten. De bouwmaterialen werden door eigenaar Stolwijk Ontmoet betaald maar de inspanningen zijn een blijvend cadeau aan de gemeenschap en een extra steun in de rug van de vrijwilligersgroep van dit project. Een lot uit de loterij voor Stolwijk!

Europa investeert in zijn platteland

De subsidieaanvraag bij het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling werd gehonoreerd. Leader en de gemeente Vlist droegen ieder voor € 50.000, – bij aan de verbouwing van Het Kwartier. Dankzij dit geweldige bedrag was het mede mogelijk een eigentijds gebouw te realiseren. Een bordje in de hal herinnert aan deze onmisbare financiële bijdrage.

Sponsors

Dankzij sponsoring op vele manieren door veel bedrijven kon Stichting Stolwijk Ontmoet de renovatie van Het Kwartier realiseren. Deze sponsors uit de samenleving maakten het mogelijk zo’n eigentijds centrum te realiseren.

Pin It on Pinterest

Share This
X